Actuele oud ijzer prijzen van Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 Stemmen)

oud ijzer

 

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden in de bouwsector. Het bewustzijn van de impact van de bouwindustrie op het milieu groeit, en als gevolg daarvan zoeken bouwers en ontwikkelaars naar innovatieve manieren om milieuvriendelijker te bouwen. Een van de meest over het hoofd geziene, maar krachtige oplossingen is het hergebruik van oud ijzer in de bouw. In dit artikel gaan we dieper in op waarom het hergebruiken van oud ijzer niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van bouwers.

 

Waarom kiezen voor hergebruikt ijzer?

Bij de productie van nieuw ijzer wordt aanzienlijk meer energie verbruikt dan bij het hergebruiken van oud ijzer. Het smelten van ijzererts tot staal is een energie-intensief proces dat aanzienlijke hoeveelheden broeikasgassen produceert. Door oud ijzer te hergebruiken, verminderen we de vraag naar nieuw geproduceerd staal en dragen we bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Een ander voordeel is de beperking van mijnbouw. De mijnbouwindustrie heeft een enorme impact op het milieu. Het delven van ijzererts vereist ontbossing, bodemvervuiling en watergebruik. Het hergebruiken van oud ijzer helpt de druk op mijnbouwactiviteiten te verminderen, waardoor kostbaar ecosysteem behouden blijft.

Tot slot is afvalvermindering een goede reden om te kiezen voor het hergebruiken van ijzeren bouwmaterialen. Oud ijzer dat anders op stortplaatsen zou belanden, krijgt een tweede leven in de bouw. Dit vermindert de hoeveelheid afval die in het milieu terechtkomt. Bouwers kunnen oude metalen constructies, zoals balken en buizen, recyclen en ze opnieuw gebruiken in nieuwe bouwprojecten, waardoor de totale hoeveelheid afval wordt verminderd.

 

Financiële voordelen van hergebruikt ijzer

Het hergebruiken van oud ijzer is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor bouwprojecten. Oud ijzer is vaak goedkoper dan nieuw geproduceerd staal, waardoor bouwers hun materiaalkosten kunnen verlagen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

 

Hoe kunnen bouwers oud ijzer hergebruiken?

  • Inventariseer beschikbaar oud ijzer: Bouwers kunnen beginnen met het identificeren van beschikbaar oud ijzer in de omgeving. Dit kan afkomstig zijn van sloopprojecten, renovaties of gedoneerd materiaal. Het is belangrijk om de kwaliteit van het oud ijzer te controleren om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor hergebruik. Zo biedt Bergevoet Doetinchem als duurzaam sloopbedrijf regelmatig gebruikte bouwmaterialen aan voor hergebruik.
  • Sorteer en verwerk oud ijzer: Een zorgvuldige sortering en verwerking van oud ijzer zijn essentieel. Bouwers moeten ervoor zorgen dat het materiaal vrij is van verontreinigingen en geschikt is voor de beoogde toepassing. Door samen te werken met gespecialiseerde recyclers kunnen bouwbedrijven ervoor zorgen dat het hergebruikte ijzer voldoet aan de nodige normen.